Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a kakaós-diós tésztához:
Hozzávalók a vaníliás kekszhez:
Hozzávalók a vegán tésztához:
Tegyük a lisztet, a porcukrot (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat), és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává a hozzávalókat. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra. Szúrjuk ki a kekszeket egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval, és a formákra nyomjunk egy kört egy kb. 2 cm-es kupakkal, majd tegyünk rá kb. 1 mm mélységű lyukakat hurkapálcával a gomb mintájaként (lásd a második fotót). A kekszeket kb. 8-10 percig süssük (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).
Vegán tészta
A vegán margarint vágjuk darabokra. Az összes hozzávalót keverjük össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra. Szúrjuk ki a kekszeket egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval, és a formákra nyomjunk egy kört egy kb. 2 cm-es kupakkal, majd tegyünk rá kb. 1 mm mélységű lyukakat hurkapálcával a gomb mintájaként (lásd a második fotót). A kekszeket süssük kb. 13 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás