Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az alaphoz:
A gesztenyés krémhez:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Sütőpapírral béleljük ki és félretesszük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét, és kevergetjük, míg minden elolvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A langyosra hűlt csokis keverékhez hozzáadjuk a tojást, elkeverjük, majd beleszórjuk a sóval elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és kb. 18–20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt az alap, kirakjuk meggyel, és elkészítjük a krémet. A habtejszínt az extra finom porcukorral felverjük, hozzáadjuk a rumot és összeforgatjuk a villával szétnyomkodott gesztenyével. A zselatinlapokat kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kisebb lábasba tesszük. Adunk hozzá 2–3 evőkanál vizet, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, míg teljesen feloldódnak a zselatinlapok. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha már langyos, hozzáadjuk a gesztenyés-tejszínes keverékhez. Összeforgatjuk, majd a meggyel kirakott tortalapra kanalazzuk. A krémet elsimítjuk, és a tortát hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt lecsatoljuk a tortaforma oldalát, és meggy szemekkel díszítjük a torta tetejét.
Recept nyomtatás vagy megosztás