Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az egész céklát megfőzzük, lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Káposztareszelőn lereszeljük a megtisztított almával együtt, és beletesszük az edénybe. Hozzáöntjük az almalevet, az ecetet, beletesszük a szegfűszeget, a babért, a kettétört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Hozzákeverjük a befőzőcukrot, majd feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett elkezdjük főzni, majd kis lángon forraljuk még kb. 10 percig, míg a habja el nem tűnik. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk. Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz is.
Recept nyomtatás vagy megosztás