Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és felvágjuk. A fügedarabokat, a fehérbort, a citromlevet és az almalevet egy edénybe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A mustármagot egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A kétharmadát mozsárban összetörjük. A chilipaprikát hosszában felvágjuk, a magokat eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A befőzőcukrot, a chilidarabokat és a dijoni mustárt a fügekeverékhez adjuk, kevergetve felforraljuk, és 4 percig főzzük, amíg rotyogni kezd.
Végül belekeverjük a zúzott és az egész mustármagot. Még forrón kis sterilizált üvegekbe öntjük, és szorosan lezárjuk.
Tippek:
Recept nyomtatás vagy megosztás