Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 70 darabhoz
A tésztához:
A töltelékhez:
A csokoládébevonathoz:
A lisztet és a sütőport átszitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és gyorsan összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Fóliába csomagoljuk, és körülbelül 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tejszínt, a mézet, a vajat és a barna cukrot jól összekeverjük, majd felforraljuk. Belekeverjük a mandulareszeléket és a gyümölcsöket. Hagyja lehűlni a keveréket.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőpapírt a tepsi méretére vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsire tesszük. A mandulás keveréket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és előmelegített sütőben a középső rácson kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és egyforma méretű kockákra vágjuk.
A mázhoz a csokit durvára vágjuk és a tejjel, a porcukorral és a vajjal felforraljuk, simára keverjük. A Florentine mindkét végét a csokimázba mártjuk, sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszáradni.
Recept nyomtatás vagy megosztás