Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az omlós tésztához a vajat a liszttel morzsalékossá alakítjuk, majd hozzáadjuk a Koronás Porcukrot, tojássárgákat és az oldott élesztőt (ezt nem szabad felfuttatni!), végül a sót. A tésztát közepes keménységűre gyúrjuk majd négy egyenlő részre osztjuk. 3–4 mm vastag lapot készítünk belőle és az első lapot a tepsi aljába tesszük. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre kerül a második tészta, erre pedig a diótöltelék. Befedjük egy újabb tésztalappal, majd ráhelyezzük a hámozott, szeletelt, ízesített almát, majd ismét lefedjük tésztával. Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. Tálaláskor Koronás Porcukorral hintsük meg. Forrázott töltelékek: a vizet Koronás cukorral, mézzel felfőzzük és a darált dióra, illetve mákra öntjük, majd a töltelékek egyéb hozzávalóit is hozzákeverjük. A tésztára csak kihűlés után kenjük!
Recept nyomtatás vagy megosztás