Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 6-8 darabhoz
A tésztához:
A töltelékhez:
A tészta elkészítése
Először a tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép keverőlapátjával, vagy egy kézi mixer tésztakampójával vagy a kezünkkel gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
Ezután lisztezett munkafelületen a kezünkkel golyót formázunk a tésztából, laposra nyomkodjuk, lefedjük, és a hűtőben legalább 45 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, felső/alsó sütéssel.
Ezután az omlós tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és tartlet formákba nyomkodjuk (lehetőleg magasított oldalú formákba). A formákat nem kell zsírozni, mivel a leveles tészta sok vajat tartalmaz, ezért sütés után könnyen kivehető.
Egy kis villával többször megszurkáljuk a tésztalapokat, és előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Ezután a sütő hőfokát 180 °C-ra csökkentjük, és a tartleteket további 5 percig sütjük. Ha a tészta széle kicsit befelé hajolna, még forrón, egy kis pohár segítségével óvatosan visszanyomhatjuk.
Hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.
A töltelék elkészítése
A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, és rövid időre félretesszük.
A mascarponét a cukorral a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük.
Ezután a mascarpone és a cukor keverékét kézzel a tejszínhabhoz keverjük.
A Fekete-erdő tartlet utolsó simításai
A cseresznyét lecsepegtetjük, és félbevágjuk.
A cseresznyelekvárt egy kis rummal összekeverjük, és a kihűlt omlós tésztalapokra kenjük.
Ezután a félbe vágott cseresznyéket egyenletesen elosztjuk a lapokon, majd rásimítjuk a mascarpone krémet.
Díszítsük a Fekete-erdő tartleteket friss cseresznyével és egy kis csokoládémázzal vagy csokoládéreszelékkel, és hagyjuk állni a hűtőben kb. 1-2 órán át.
Tipp: A kis tartletek helyett süthetünk egy nagy Fekete-erdő tortát is.
Recept nyomtatás vagy megosztás