Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A tésztába
A krémhez
Előkészítjük a muffinsütő formát, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. A lisztet gondosan elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény, de nem törős habbá verjük a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A vajas-cukros keverékhez hozzádolgozzuk a tejfölt, majd a sütőporos lisztet, a tejet, végül pedig a tojáshabot. Az elkészült muffinmasszát a sütőformákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük őket. Ezután hagyjuk kihűlni a muffinokat. A krémhez felolvasztjuk a fehércsokoládét és mindent hozzákeverünk, majd betesszük a hűtőbe, míg krémszerűvé nem keményedik. Ez minimum egy óra. Ha a muffinok kihűltek, a közepükbe mélyedést fúrunk vagy kanalazunk, és belenyomjuk a trüffelt, bonbont vagy csokidarabot. Végül a kihűlt krémmel díszítjük és megszórjuk fehércsokoládé reszelékkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás