Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgájákat, óvatosan elkeverjük, végül rászórjuk a lisztet és ezzel is óvatosan, hogy ne törjön a hab, összeforgatjuk. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk ki és a tésztát egyenletesen rákenjük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük. Konyharuhára fordítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhával feltekerjük. A krémhez a mogyorókrémet a mascarponéval habosra keverjük. Kitekerjük a tésztát és keresztben 15 cm széles csíkokra vágjuk. A krémmel megkenjük és feltekerjük, majd a következőt a tekercs köré illesztjük, így úgy fog kinézni, mint egy fatörzs. A végén a maradék krémmel kívülről is bekenjük, majd behűtjük. A marcipánból nyuszifejet készítünk, a fatörzsre ültetjük, virágokat, füvet is készíthetünk köré.
Recept nyomtatás vagy megosztás