Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A dagasztógépben keverjük össze a liszteket, élesztőt, sót, tojásokat és a vizet. Kb. 3 perc alatt dolgozzuk össze a hozzávalókat. Száraz, merev tésztát fogunk kapni. Alacsony sebességen adjuk hozzá a vajat kis darabokban. Akkor adjuk hozzá a következő darabot, mikor az előzőt már „felvette” a tészta. Kb. 10–15 perc alatt dolgozzuk ki a tésztát teljesen. Szép puha, selymes tésztát kell kapnunk. A tésztát helyezzük egy légmentesen lezárt dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A vaníliakrémhez a tejet tegyük fel főni. Közben egy másik tálban keverjük össze a cukrot, lisztet és sót. Egy harmadik tálban a tojássárgákat keverjük ki. Mikor elkezd forrni a tej, nagyon vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk a tojássárgához, majd a sárgájás-tejes keveréket öntsük a lisztes cukorra. Tegyük vissza az egészet a tűzhelyre és habverővel folyamatosan keverve főzzük addig, míg sűrű puding lesz. Keverjük hozzá a vaníliát is, majd vegyük le a tűzhelyről. Egy légmentesen záró dobozban ezt is tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap a sütés következik. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és papírozzunk le egy sütőlemezt. A tésztát nyújtsuk ki egy 10x20 cm-es négyzetre, majd vágjuk fel 2x4 db egyenlő részre. Húzzuk szét a darabokat kb. 12 cm átmérőjű körökké. A belső részük a köröknek elég vékonyak, míg a szélek vastagabbak legyenek. 4 db-ot tudunk majd egyszerre sütni a gáztepsin. Minden tészta közepére rakjunk 2 evőkanál vaníliakrémet, arra pedig joghurtot. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Szórjuk meg vele alaposan a briósok felületét. 180 fokon légkeverés nélkül 25–30 perc alatt el is készül.
Recept nyomtatás vagy megosztás