Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, aprítsuk rá a jéghideg vajat. Gyorsan, kezünkkel morzsoljuk össze, sietni kell, nehogy a kéz melegétől a vaj megolvadjon. Utána adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a citromhéjat, az őrölt fahéjat és a csipetnyi sót. Majd ezekkel az anyagokkal gyúrjuk jól össze a tésztát. Formázzunk belőle kis cipót, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Gyúrjuk át liszttel meghintett deszkán, majd sodrófával nyújtsuk fél centi vastagságúra. Különbféle formájú kiszúrókkal szúrjuk ki, tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 6–7 percig. Ha elkészült, szedjük rácsra, hagyjuk kihűlni. Öblös üvegekbe téve, jól lezárva, sokáig eltartható. Kávé és tea mellé kiváló kínálnivaló.
Recept nyomtatás vagy megosztás