Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta
Töltelék
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, a tojást, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 30x50 cm-es téglalappá. Megkenjük a lekvárral, ráreszeljük a marcipánt, meghintjük a fahéjjal és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Hosszában félbevágjuk, majd összecsavarjuk a két részt. Sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát, ebben sütjük meg a kalácsot. 180 fokon kb. 40 perc.
Recept nyomtatás vagy megosztás