Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 50 karikához
A cukormázhoz
A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük és sima tésztává gyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztából formázzunk egy kb. 2 cm vastag tekercset, melyből vágjunk 0,5 cm vastag szeleteket. A szeletekből sodorjunk kézzel kis rudakat, majd hajtsuk őket karikába és kissé nyomkodjuk meg. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A karikákat 180 fokra előmelegített sütőben a középső rácson kb 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Jól keverjük ki a porcukrot a citromlével, vízzel a cukormázhoz. A megfelelő állag eléréséhez, adagoljuk fokozatosan a citromlevet és a vizet.
A karikákat villával belemártjuk a fehér mázba, lecsepegtetjük és hagyjuk megszáradni.
Tipp: A porcukrot valódi vaníliarúddal zárjuk egy pohárba néhány napig, és máris kész a legfinomabb vaníliás cukor.
Recept nyomtatás vagy megosztás