Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A diólikőrt június hónapban tudjuk elkészíteni, ilyenkor a legalkalmasabb a dió a likőrkészítéshez. Szeleteljük fel a diókat, majd tegyük egy jól zárható, nagyobb méretű befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a kettétört fahéjat, a szegfűszeget és a citrom vékonyan levágott héját. Szórjuk rá a kandiscukrot, majd az egészet öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól az üveget, majd rázzuk alaposan össze. Tegyük hűvös és sötét helyre. Hetente egyszer rázzuk meg az üveget, hogy a cukor és a fűszerek jó alaposan elkeveredjenek. Karácsony előtt szűrjük át damasztruhán, majd töltsük kisebb méretű üvegekbe.
Recept nyomtatás vagy megosztás