Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
a fahéjas muffinhoz
a mascarponés krémhez
A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliával 2-3 perc alatt keverjük krémesre, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a szobahőmérsékletű tejjel felváltva a vajas-tojásos keverékhez keverjük. Ne keverjük túl erősen vagy túl sokáig, különben a muffin összeeshet sütés közben.
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra felső/alsó hőfokra, és béleljünk ki egy muffinformát 12 db papírtálcával.
A tésztát vegyük kétfelé, az egyik részbe forgassuk bele a fahéjat. Tegyünk egy kanál világos tésztát, majd egy kanál fahéjas tésztát a formákba. A formákat 3/4-ig töltsük meg.
Süssük a sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára a fahéjas muffinokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket.
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük, és rövid ideig hűtőszekrényben tároljuk. (Használhatunk cukrászhabot is, ebben az esetben nem szükséges a habfixáló)
A krémsajtot a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával röviden krémesre keverjük. Forgassuk bele a tejszínhabot, és öntsük a krémet egy habzsákba.
A fahéjas muffinokra nyomjuk rá a krémet, és szórjuk meg a tetejüket fahéjas cukorral.
A cupcakes körülbelül 2-3 napig eláll a hűtőben, de mindig frissen a legfinomabb.
Recept nyomtatás vagy megosztás