Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A töltelékhez:
A cukormázhoz:
A langyos tejbe beleszórunk egy teáskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot, majd beleütjük a tojást, a felfuttatott élesztőt, és a puha vajat. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Akkor jó, ha nem ragad a tálhoz és a kezünkhöz sem. Könnyű, kissé hólyagos tésztát kapunk. Lefedve kb. 45–50 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a barnacukorral és a fahéjjal. A megkelt tésztából lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastag, kb. 30x50 cm-es téglalapot nyújtunk. Megkenjük a fahéjas vajjal, és feltekerjük. 2–2,5 cm széles szeleteket vágunk belőle, és kivajazott sütőtálba/tepsibe tesszük az így kapott csigákat. Hagyunk köztük helyet, mert még növekedni fognak. 30 percig ismét kelesztjük, majd előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat. Közben elkészítjük a cukormázat: az extra finom porcukrot simára keverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a mascarponét és az olvasztott vajat, és az így kapott mázzal locsoljuk meg a sütőből kivett csigákat (még melegen).
Recept nyomtatás vagy megosztás