Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy órán át pihentetjük fóliába csomagolva a hűtőben. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A tészta egyik felét kerekre nyújtjuk, majd egy 28 cm-es kerek pite formát kibélelünk vele, a széleket levágjuk, és félretesszük. A tészta szép vékony lesz! A tészta aljába öntjük a bekevert tölteléket, és egyenletesen elterítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk. A kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, amiket a pite tetejére teszünk. Amikor befedtük a tölteléket, a tésztát lekenjük tojással, és az egész pitét vastagon megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített, 185 fokos sütőben légkeveréssel kb. 45–50 percig sütjük. A forma alá tegyünk sütőpapírt a sütőben, mert a töltelék hajlamos kiforrni kicsit! Amikor kivettük, fél napig hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás