Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
Az epres-túrós töltelékhez:
A tésztához a puha vajat kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és a száraz hozzávalókat. Összedolgozzuk, majd gombócot gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 2–3 órára. Elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, majd az eper kivételével mindent hozzáadunk, és alaposan kikeverjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20x25 cm-es sütőtálat/kisebb tepsit. (Lehet picit nagyobb is a tepsi, így vékonyabb lesz a tésztaréteg és a töltelék is, a sütési idő ebben az esetben kb. 30 perc.) A hűtőből elővett tészta felét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a sütőpapíros tepsiben egyenletesen elterítjük. Rákanalazzuk a túrós tölteléket, elsimítjuk, és a tetejét kirakjuk eperrel. Lereszeljük a maradék tésztát, és ezzel fedjük be az epret. 35–40 perc alatt készre sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás