Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojássárgákat a cukor felével habosítsuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott vajat és tejszínt. Szitáljuk hozzá a lisztet. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és levét is. Egy csipet sóval és a cukor másik felével habbá verjük a tojásfehérjét is. A kettőt összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral fedett gáztepsin egyenletesen elkenjük. 180 fokon kb. 10–12 perc alatt készre sütjük légkeveréssel. Mikor kisült, hagyjuk kihűlni. Eközben elkészítjük a krémet. A habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét pedig keverjük simára a porcukorral. Végül a tejszínhabot keverjük össze alaposan a mascarponés résszel és kész is a krém. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egyenletesen kenjük el rajta a krémet, a krém tetejére rakjunk ízlés szerint friss, felkockázott vagy vékonyra szeletelt epret. A roládot csavarjuk fel, szeletelésig hűtőben hagyjuk állni.
Recept nyomtatás vagy megosztás