Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A vajat egy kislábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, és kevergetjük, míg a csoki is teljesen elolvad. Ha kész, hűlni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk két darab 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kevés darált mogyoróval szórjuk körbe. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját fehéredésig verjük a Barna Nád Kristálycukorral. Az utóbbihoz hozzáadjuk a darált mogyorót, a csokis-vajas keveréket és a kávét, és összedolgozzuk. Több lépésben hozzáadjuk a fehérjehabot, és lágyan összeforgatjuk. A masszát a két tortaformába kanalazzuk (egyenlően elosztva), és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A teljesen kihűlt tortalapokat Nutellával ragasztjuk össze, és a tetejét is megkenjük vele. Közvetlenül tálalás előtt friss, alaposan lecsepegtetett eperrel díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás