Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A töltelékhez
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót és a hideg vízzel összedolgozzuk. Vékonyan lisztezett felületen 3 mm vastagra, kör alakban kinyújtjuk, az epret feldaraboljuk, összekeverjük a barna nádcukorral és a kinyújtott tészta közepére halmozzuk. A tészta széleit ráhajtjuk az eperre, megszórjuk a mandulával. A süti szélét tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt megsütjük. A fehér csokit mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, kevés tej hozzáadásával hígítjuk és tálaláskor meglocsoljuk vele a galettet.
Recept nyomtatás vagy megosztás