Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A csokis kekszet összedaráljuk/sodrófával összetörjük, az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy kisebb, csatos tortaformát fóliával kibélelünk, majd ellapogatjuk benne a vajas kekszdarát. Hűtőben kihűtjük. A sajtkrémet a tejszínnel, a facsart citrom levével, a porcukorral robotgéppel összekeverjük. A zselatinlapokat egymás után hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk, majd kinyomkodjuk és felmelegítjük. Egy kevés krémet a zselatinhoz keverünk, ezután az egészet a sajtkrémmel összedolgozzuk. A kekszes talpra kenjük a krémet. Egy kis tálkát fóliával bevonunk és a torta közepébe nyomjuk. Alaposan kihűtjük. A gyümölcsöket a cukorral összefőzzük, szitán átpasszírozzuk. A zselatint kevés vízben elkeverjük, felfőzzük, kevés gyümölcspürét adunk hozzá, majd eldolgozzuk a pürében az egész zselatint. A kihűlt formából kiemeljük a fóliával borított kisebb tálkát, belekanalazzuk a mélyedésbe a gyümölcszselét, végül a tortát bevonjuk vele. Alaposan kihűtjük. Málnával, eperrel, mentalevéllel díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás