Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az instant élesztőt keverjük össze a cukorral és a tejjel, majd tegyük félre 5 percre felfutni. Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját, dolgozzuk ki a tésztát, majd 1–2 órán át hagyjuk a duplájára kelni. Mikor a tészta megemelkedett, keverjük össze a lekvárt a fahéjjal. A tésztát nyújtsuk kb. 50x40 cm-re, kenjük meg a lekvárral, szórjuk meg a szeletelt eperrel. Csavarjuk fel, majd szeleteljük 1,5–2 cm-es darabokra. Az így kapott csigákat szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tegyük szorosan és 15–20 percen át hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben addig süssük őket 25–30 percen át, míg szép színt kapnak. Míg sülnek, az öntet hozzávalóit egy tálban keverjük össze. Mikor a sütőből kivesszük a készre sült csigákat, azonnal csurgassuk vagy ecseteljük le őket az öntettel. Hagyjuk teljesen kihűlni a csigákat. Kihűlés után szépen szét lehet szedni őket.
Recept nyomtatás vagy megosztás