Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A töltelékhez:
A tetejére:
A tésztához a vajat felkockázzuk, a lisztet, a sót, a kakaóport és a cukrokat összeforgatjuk. Elmorzsoljuk a vajat a lisztes keverékkel, majd a tojássárgáját is hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára. A hűtőből elővett tésztát 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a mini (kb. 10–12 cm átmérőjű) piteformákat, a széleket letépkedjük. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben vakon sütjük 12–15 percig. (Tehetünk rá súlyt is, akkor 10 percig súllyal, majd további 5 percig súly nélkül sütjük.). Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl. A töltelékhez egy kisebb lábasban felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a Barna Nád Kristálycukrot, majd beletördeljük a csokoládét, és kevergetjük, míg teljesen elolvad. Hűlni hagyjuk, majd ha már langyosra hűlt, ezzel töltjük meg a kakaós tésztakosarakat. Hűtőbe tesszük 2–3 órára, majd közvetlenül tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás