Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az omlós tészta alaphoz
A piskótaroládhoz
A töltelékhez
Az omlós tésztához az összes hozzávalót gyorsan sima tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőben 60 percig pihentetjük.
A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra verjük (10 perc). A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a lisztet és a sütőport. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 200 fokos forró levegőn kb. 11-12 percig sütjük.
Kiterítünk egy konyharuhát, és enyhén megszórjuk porcukorral. A piskótát még forrón, óvatosan kifordítjuk a konyharuhára, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük. Miután a tészta kihűlt, megtöltjük a túrókrémmel.
A töltelékhez a túrót és a cukrot jól összekeverjük, majd belekeverjük az epret.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, és egy tepsibe vagy sütőedénybe helyezzük. A peremnek kb. 3 cm magasnak kell lennie. Tegyünk a tetejére sütőpapírt, és szórjunk rá rizst vagy lencsét, hogy "vakon" süthessük. 180 fokos forró levegőn 12 percig sütjük. Amint a tészta és a rolád is kihűlt, először megkenjük az alapot a krémmel (kb. 0,5 cm vastagon). Majd a roládot szeletekre vágjuk, és a tepsiben szorosan egymás mellé rétegezzük őket. A hézagokat kitöltjük az eperkockákkal. 60 percig hűtjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás