Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és alaposan összeturmixoljuk a cukorral és a citromlével. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk/szilikonlapra borítjuk a turmixot és 50 fokos sütőben, résnyire nyitott sütőajtónál 4-5 órát szárítjuk. Minél vékonyabbra simítjuk, annál előbb elkészül. Ha vastagabbra hagyjuk (2–3mm), lassabban készül el, viszont még rágcsásabb, finomabb, ez esetben 6–7 óra a szárítási idő. Készíthetjük aszalógépben is.
Ha még kicsit nedvesnek érezzük, hagyjuk a konyhapulton teljesen kiszáradni. Csíkokra vágjuk és feltekerjük, de vághatjuk lapokra is, vagy apró kockákra. Gyorsan elmajszolja a család, de ha marad műanyag dobozban 1–2 hónapig hűvös helyen tárolható.
Recept nyomtatás vagy megosztás