Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd a lisztet is. Addig keverjük, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, elsimítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a „fél” karikát. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ez minimum 1 óra. Ha kihűlt a karika, elkészítjük a krémet. Ehhez először a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd tegyük be a hűtőbe, később fog kelleni. A tojássárgákat önmagukban elkezdjük habosítani robotgéppel, közben a cukrot és a vizet feltesszük főni. Mikor már 3–4 perce fő a cukros víz, vékony sugárban folyamatos habosítás mellett a tojássárgához csurgatjuk és addig habosítjuk, míg szobahőmérsékletre hűl a keverék. Ez kb. 10 perc. Ekkor az epreket turmixoljuk össze pürévé. Adjuk hozzá a beáztatott, kifacsart, megmelegített zselatint is. Végül a kihűlt cukros tojássárgához keverjük hozzá a zselatinos eperpürét, majd forgassuk bele a tejszínhabot is. Az így kapott krémet egyenletesen terítsük el a karikában a piskótán, majd minimum 2 órára tegyük a hűtőbe. Friss eperrel díszítve fogyasszuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás