Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mennyiség: 1 liter szirup
Elkészítési idő: 50 perc
Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és félbe vágjuk.
A vízzel együtt egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt keveréket összekeverjük a cukorral, és egy éjszakán át hűvös helyen áztatjuk.
A keveréket egy finom szitán keresztül egy edénybe öntjük.
A borsmentaleveleket durvára vágjuk, beletesszük egy eldobható fűszerzacskóba, és az edénybe tesszük. Felforraljuk a szirupot, majd 3 percig főzzük.
Kivesszük a fűszerzacskót, és a szirupot azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás