Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A piskótához
A tejcsokikrémhez
A díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót. Egy konyhai robotgépben magas fordulaton összedolgozzuk a joghurtot, az étolajat és a tojásokat. Hozzáadjuk az összekevert szárazanyagokat és a kávéfőzetet is. Egy híg, szinte folyékony masszát fogunk kapni. A formába öntve kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy átsült-e. Ha kisült, félretesszük kihűlni. A krémhez a vajat a legmagasabb fordulaton kihabosítjuk, majd lassú fordulatra véve adjuk hozzá a porcukrot, sót és kakaóport. Simára habosítjuk, majd beleöntjük a joghurtot, és magas fordulaton további 1 percig habosítjuk. Végül a kihűlt piskótát félbevágjuk, majd összetöltjük a csokoládékrémmel. Ezután kívül is bevonjuk a krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítjük, majd 1-3 napra hűtőbe tesszük szeletelés előtt
Recept nyomtatás vagy megosztás