Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az alaphoz:
A csokikrémhez:
A narancsos-fehércsokis krémhez:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kakaóporral szórjuk körbe. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport, és összedolgozzuk. Lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. A tortaformába öntjük a masszát és kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, elkészítjük a csokikrémet a tetejére: az étcsokoládét megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott csokit is, és tovább habosítjuk. Az így kapott krémet a süteményalapra kanalazzuk, és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. A narancsos-fehércsokis krémhez megolvasztjuk a fehér csokoládét, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az olvasztott fehér csokit, és tovább habosítjuk. A krémet a csokikrém tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk. Olvasztott csokit csorgatunk rá, és egy villával, vagy hegyes késsel márványos mintát rajzolunk a krémbe. Hűtőbe tesszük egy órára.
Recept nyomtatás vagy megosztás