Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 16 kekszhez
A Nougat-Ganache-hoz:
A hideg vajat daraboljuk fel és gyúrjuk össze a liszttel, a sütőporral, a fűszerekkel és a cukorral. Gyorsan dolgozzuk bele a darált diót, a vaníliarúd kikapart belsejét, majd a tojássárgáját is. Pihentessük a tésztát legalább egy órán át a hűtőben. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki, és vágjunk ki egyenlő számban kerek, valamint szív belsejű sütikorongokat. A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A nugát ganache-hoz a tejszínhabot a fűszerekkel egy serpenyőben forrósítsuk fel. Az edényt vegyük le a tűzhelyről, és oldjuk fel benne az apróra vágott csokoládét és a nugátot. Hagyjuk a ganache-t rövid ideig hűlni, majd kenjük rá a kerek kekszekre (ha túl híg a ganache, verjük fel egy picit habverővel), és helyezzük rá a szív belsejű kekszeket.
Recept nyomtatás vagy megosztás