Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tegyük a szobahőmérsékletű margarint egy keverőtálba, majd elektromos habverővel keverjük pár perc alatt habosra. Szórjuk bele a cukrot, csipetnyi sót, majd további pár percig habosítsuk. Egyenként üssük a margarinos keverékbe a tojásokat, tegyük hozzá a narancs lereszelt héját, valamint a kifacsart levét és jól dolgozzuk össze. Egy kis tálba mérjük ki a lisztet, kanalazzuk rá a sütőport és a szódabikarbónát. Kis adagokban, állandóan kevergetve dolgozzuk a lisztes keveréket a margarinos masszához, majd szórjuk hozzá az egész szemű tisztított diót. Kenjünk ki margarinnal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit vagy egy másfél literes tégla alakú sütőformát. Töltsük a massza háromnegyed részét a sütőedénybe, majd a maradék tésztához keverjük hozzá az instant kávét és a mogyorókrémet. Kanalazzuk foltokban a tészta tetejére, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35–40 percen keresztül. Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, vágjuk kockákra vagy szeletekre, tetejét porcukorral hintsük meg.
Recept nyomtatás vagy megosztás