Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A diós piskótához:
A diós krémhez:
A csokibevonathoz:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. Lazán összeforgatjuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan összekeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelt kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. 10 perc elteltével lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a diós krémet: a tejet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon melegítjük, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük az extra finom porcukorral, majd a tejes krémhez adjuk. Kihabosítjuk, majd a végén hozzáadjuk a darált diót is, és simára keverjük. A krémet a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, és hűtőbe tesszük. Ha kissé megdermedt a krém, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadunk egy pici étolajat, és ezt csorgatjuk a krém tetejére.
Recept nyomtatás vagy megosztás