Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához a lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, csipet sót és amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben a cukrot alacsony láng felett karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a meleg tejszínt, végül a durvára vágott diót. Narancs héját reszeljük hozzá. Lisztezett felületen akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy egy 26 cm-es piteformán túllógjon. A felesleget levágjuk. A tésztát villával megböködjük, majd sütőpapírral leborítjuk és nehezékkel sütjük 20 percet. A nehezéket leszedjük és a karamelles diót beletöltjük. A maradék tésztából csillagokat szaggatunk, tojás sárgájával lekenjük és jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Jégcukor helyett sütés után használhatunk bármilyen dekorcukrot a díszítéshez.
Recept nyomtatás vagy megosztás