Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A kenéshez
A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott tejet, a vajat, a sót, cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és a tojást ráütjük. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. A baracklekvárral megkenjük, a darált dióval megszórjuk és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerjük. Kétujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába rendezzük őket, fél órát kelesztjük még. A tejet meglangyosítjuk, villával felhabosítjuk kicsit benne a tojást, hozzáadjuk a porcukrot és a csigákat meglocsoljuk az édes, tojásos tejjel és 180 fokon pirosra sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás