Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A piskótához
A töltelékhez
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sütőlemezt lefedjük szilikonos sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat magas fordulaton 5 percen át habosítjuk a cukorral és a sóval. Ha szépen felhabosodott, hozzákeverjük a sütőport és a darált diót. A tojásfehérjéket is felhabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a tojássárgás alaphoz. Egyenletesen elkenjük a masszát az előkészített sütőlemezen, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt 190 fokon. Kisülés után azonnal egy másik szilikonos sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy az alján is rajta hagyjuk a papírt. Így hagyjuk kihűlni. Felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a darált diót, és félretesszük kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral. Mikor a vaj jól felhabosodott, hozzáadjuk a rumot és a tejes diót. Egy külön tálban felhabosítjuk a habtejszínt, majd a kész habot a diós krémalaphoz keverjük. Az elkészült krémet elkenjük a piskótalapon, felcsavarjuk, majd hűtőbe tesszük fél napra a roládot. Fél nap elteltével szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás