Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
magas peremű sütőtepsihez (30 x 40 cm)
Az alaphoz és a morzsához:
A túrókrémhez:
A tetejére:
A sárgabarackot megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magját.
A morzsa elkészítéséhez alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. A lisztet, a cukrot, a kakaót és az olvasztott vajat egy tálba tesszük, és fakanállal jól összekeverjük. Belekeverjük a csokoládét.
A sütőt előmelegítjük 180 oC-ra, légkeveréssel.
A morzsa kétharmadát a kivajazott tepsire öntjük, és erősen lenyomjuk (nyomjuk le nagyon jól, vagy - ha szeretnénk - süssük elő a tésztát 5 percig, hogy az alap egy kicsit ropogósabb legyen).
A túrókrémhez a tojásokat, a cukrot és egy csipet sót kb. 10 percig keverünk amíg a keverék nagyon krémes lesz. Belekeverjük a túrót, a mascarponét és a pudingport. Végül óvatosan hozzákeverjük a narancslevet.
A túrós keveréket az (elősütött) morzsás alapra tesszük, majd egyenletesen ráterítjük a sárgabarackot. A maradék morzsát egyenletesen eloszlatjuk a sárgabarackon. A sütő középső rácsán kb. 50-55 percig sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás