Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A palacsintatésztához
A krémhez
Először egy tálban a palacsinta hozzávalóit simára keverjük. Ha csomós lenne, botmixerrel simára turmixoljuk. 20 percig hagyjuk állni a palacsinta tésztát, majd átkeverjük, és kb. 15 darab vékony palacsintát sütünk belőle. A kisült palacsintákat egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőbe tesszük legalább egy órára, míg teljesen kihűlnek. Amíg hűlnek a palacsinták, a töltelékhez felolvasztjuk az étcsokoládét, a tejszínt pedig felforraljuk a porcukorral. Amikor a csokoládé már felolvadt és a cukros tejszín forrásban van, folyamatos keverés közben a tejszínt a csokoládéhoz csurgatjuk. Folyamatosan keverjük egy fakanállal, míg szép fényes, egyenletes krémet kapunk. Az így kapott krémet félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ha a palacsinták és a krém is kihűlt, összetöltjük a palacsintákat a krémmel. Minden palacsintára csak egy bő evőkanál csokikrém kerül, amelyet vékonyan el kell teríteni rajta. Az összetöltött palacsintatortát minimum 1 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt. Míg a krém nem kötött meg teljesen, nem lehet felvágni a tortát.
Recept nyomtatás vagy megosztás