Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok: 15
Elkészítési idő: 75 perc (hűtési idő nélkül)
A csokoládés diótortához:
A mangó lekvárhoz:
A töltelékhez:
A tetejére:
Csokoládés diótorta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.
Egy 30x11 cm-es püspökkenyér sütőformát kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a diót.
A lisztet a sütőporral, a holland kakaóval és a sóval összekeverjük, majd a tejjel felváltva a krémhez adagoljuk, és jól elkeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen eloszlatjuk, és 50-60 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük).
A kész csokoládés diótortát kivesszük a sütőből, és a formában 15 percig hűlni hagyjuk, majd kivesszük, és egy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp: A sütési idő felénél fedjük le a süteményt egy sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
Mangó lekvár:
A mangóhúst apró kockákra vágjuk, és a narancslével és a zselésítő cukorral egy edénybe tesszük.
Felforraljuk, és botmixerrel pépesítjük.
4 percig rotyogtatjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük.
Hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejszínt kemény habbá verjük.
Belehajtogatjuk a mangólekvárt. Maradjon „csíkokban” a lekvár.
A tölteléket egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.
A teteje:
A kihűlt csokoládés diós süteményt visszatesszük a formába.
Egy fakanál nyelével megszúrjuk a süteményt keresztben 3 helyen, különböző mélységben.
A tölteléket a lyukakba töltjük, és a süteményt legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A kókuszreszeléket egy tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk, amíg barnulni kezd. A mangót apró kockákra vágjuk.
Kivesszük a süteményt a formából, és a felszínén durván elkenjük a tejszínhabot. A tetejére kenjük a mangólekvárt.
Mangódarabokkal, fizálisszal és pirított kókuszreszelékkel díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás