Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A töltelékhez
A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, olvasztott vajat, tojást, tejet és alaposan kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, hogy a gázbuborékok távozzanak belőle, két részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 30x40 cm-esre nyújtjuk. A tojást a vajjal összekeverjük és megkenjük a tésztát, megszórjuk a darált dió, csoki keverékével és porcukorral megszórjuk és mint a rétest feltekerjük. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük U alakban a tésztát. A másik résszel is elvégezzük ezt, azt a tésztát ellentétesen tesszük az U alakra. 20 percet kelesztjük, majd a maradék tojás és vaj keverékével megkenjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tegyünk rá alufóliát. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás