Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
20x30 cm-es sütőforma
A tésztához:
A cseresznyés töltelékhez:
A tejszínes-csokoládé ganache-hoz:
A csokoládémázhoz:
A díszítéshez:
A lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a habtejszínt és az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük, majd papírral bélelt tepsibe öntjük, és 170°C-on kb. 12-15 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbát végzünk, teljesen száraznak kell lennie. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
A cseresznyés töltelék valamennyi hozzávalóját egy edénybe tesszük, és állandóan kevergetve felforraljuk. Kb. 1 percig főzzük, majd a forró tölteléket az elkészült piskótára kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínes-csokoládé ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk, és felhasználás előtt kissé kinyomkodjuk. 150 g habtejszínt és a vaníliarúd kikapart belsejét felforraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott zselatint és a csokoládét, és simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék habtejszínt, és botmixerrel elkeverjük. A keveréket legalább 8 órán át hűtőben állni hagyjuk, majd óvatosan felverjük kemény, dús krémmé.
Először a cseresznyés tölteléket öntjük az előkészített alapra, majd rásimítjuk a ganache-t.
A csokoládét és az olajat állandóan kevergetve vízgőzben felolvasztjuk, majd ráöntjük a ganache rétegre, és elsimítjuk. Hagyjuk jól kihűlni, majd meleg késsel szeletekre vágjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás