Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Szitáljuk a kakaóport egy keverőtálba, tegyük hozzá a vajat és a barnacukrot, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Kevergessük addig, míg a vaj el nem olvad, majd hagyjuk kissé kihűlni. Utána keverjük hozzá az egész tojásokat, a kókuszreszeléket, a liszt és a sütőpor keverékét. Kenjünk ki vajjal, és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, ebbe töltsük a tésztát. Tegyük sütőbe, és 150–160 fokon süssük körülbelül 40–45 percen keresztül. (Hőlégkeveréses sütő ajánlott.) Vágjuk kockákra, vagy pohárral szúrjunk kör alakú adagokat a süteményből, kanalazzunk rá a karamellhabból, majd csorgassuk meg a karamellszósszal. A karamellhabhoz szórjuk a kristálycukrot egy lábasba, olvasszuk aranybarnára, majd tegyük bele a vajat, és öntsük fel egy deciliternyi tejszínnel. Forraljuk pár percig, míg a cukor teljesen el nem olvad, utána hűtsük le. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverjünk bele pár evőkanállal a karamellszószból.
Recept nyomtatás vagy megosztás