Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok: 10
Elkészítési idő: 60 perc (hűtési idő nélkül)
A csokoládés alaphoz:
A mentakrémhez:
A tetejére:
Csokoládés alap:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.
Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat a cukor felével krémesre keverjük.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beleszórjuk a maradék cukrot, majd az átszitált liszttel, a kakaóval és a sütőporral együtt belekeverjük a tojássárgáját.
A keveréket a formába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni.
Mentakrém:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatinleveleket 4 percig hideg vízben áztatjuk. Jól kinyomkodjuk. Meglangyosítunk 4 evőkanál mentaszirupot, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
Hozzáadjuk a keményre felvert tejszín 1/3 részét, és addig melegítjük, amíg kissé folyékony lesz. Belekeverjük az ételfestéket, amíg a keverék egyenletes zöld színű nem lesz.
A keveréket a maradék, keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.
Hozzáadjuk a mentaszirupot, az ételszínezéket és az apróra vágott csokoládét, majd sima krémmé keverjük.
A tetejére:
A kihűlt csokoládéalapra egyenletesen felkenjük a mentás krémet. A hűtőben legalább 4 órán át - de a legjobb, ha egy éjszakán át - dermedni hagyjuk.
Eltávolítjuk a tortaforma peremét.
A tejszínhabot kemény habbá verjük, és díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a mentás krémre.
Az After Eightet átlósan félbevágjuk, és egy-egy félbevágott darabot a tetejére helyezünk.
Friss mentával díszítjük.
Tipp: A házi készítésű borsmentaszirup és az ételszínezék helyett boltban kapható szirupot is használhatunk.
Recept nyomtatás vagy megosztás