Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A karamellizált banánhoz
A díszítéshez
Csokoládékrém vagy mogyoró krém
A karamellizált banánhoz meghámozzuk és félbevágjuk a banánt.
A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és belekeverjük a cukrot, amíg el nem olvad. Hozzáadjuk a banánt, és mindkét oldalát néhány percig sütjük, amíg megpuhul.
Áttesszük egy vágódeszkára, és késsel apró darabokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni.
A túrós tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a sót habverővel összekeverjük, hogy homogén keveréket kapjunk.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Először fakanállal keverjük össze, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 35x35 cm-esre nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a csokoládékrémmel. A karamellizált banánt a csokoládékrémre tesszük, és feltekerjük a tésztát.
A tésztatekercset egy sütőpapírra helyezzük, és egy éles késsel, hosszában, a közepéig elvágjuk.
A két tésztarészt összecsavarjuk. A másik oldalon is megismételjük ugyanezt.
A sütőpapírt a kaláccsal együtt egy sütőformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük.
Megjegyzés: A csokoládés-banános kalácsot akár előző nap is elkészíthetjük, mivel nagyon friss és zamatos marad. De frissen a sütőből a legfinomabb.
Recept nyomtatás vagy megosztás