Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 szalámi / kb. 10 darab
A diót rövid ideig zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítjuk - ez fokozza az ízeket.
Az étcsokoládét darabokra törjük, és vízgőzben felolvasztjuk.
A kekszet kisebb-nagyobb darabokra morzsoljuk. Így készítjük el a keksz morzsát.
A vajat és a cukrot az olvasztott csokoládéval elkeverjük, amíg fel nem oldódik. Ezután belekeverjük az összes hozzávalót, és jól összekeverjük. Körülbelül 30 percig hűtjük.
Kiterítünk egy fólialapot, és az enyhén összekevert keveréket kb. 20 cm hosszan szétterítjük rajta. Kb. 5 cm vastag szalámit formázunk, és a fóliával szorosan feltekerjük. Összenyomjuk a végeit, és legalább még egy órára hűtőbe tesszük.
A csokoládé szalámit meghempergetjük a cukorban, és zsineggel megcsomózzuk, mint egy igazi szalámit.
Tálalás vagy szeletelés előtt szobahőmérsékletűnek kell lennie, különben könnyen szétmorzsolódik.
Copyright: Mei liabste Speis
Recept nyomtatás vagy megosztás