Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra) melegítjük. A vajat felmelegítjük mikrohullámú sütőben vagy tűz fölött. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a barnacukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan kikeverjük, míg kihűl. A lisztet elegyítjük a kakaóporral és a sütőporral. A makadámdiót tetszőleges darabokra aprítjuk vagy törjük. Ha nincs csokipasztillánk, akkor táblás csokoládét törünk vagy aprítunk. A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket, ezután pedig beledolgozzuk a lisztes részt és a csoki- és makadámdió-darabokat. A tésztát hűtőbe tesszük 20 percre. Ezt követően sütőpapírral fedünk egy tepsit, és kis gombócokat formázunk, amiket egymástól kb. 8 cm-es távolságra elhelyezünk a tepsin. 10–12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Fémdobozban tartva sokáig eláll, és finom puha marad.
Recept nyomtatás vagy megosztás