Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tészta hozzávalóit gyúrjuk tésztává, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe egy órára. A tésztát nyújtsuk ki, terítsük egy 23 cm átmérőjű piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre, majd tegyük félre hűlni. A karamellhez tegyük fel a cukrot a vízzel a tűzhelyre és állandó keverés mellett készítsünk belőle szép karamell színű cukrot, majd nagyon apró részletekben keverjük hozzá a tejszínt. (Vigyázzunk, a tejszínt apránként adjuk hozzá, mert ilyenkor felcsap a gőz!) Az így kapott karamellt öntsük a kisült tésztaaljba, majd hagyjuk 20–30 percig hűlni, hogy megszilárduljon a karamell. Addig elkészíthetjük a csokoládés részt. Először a csokoládét tegyük fel a vízgőzre olvadni. Mikor megolvadt, a tejszínt forraljuk fel. Mikor a csokoládé folyékony, a forrásban lévő tejszínt keverjük bele. Addig keverjük a krémet egy habverővel lassan, míg teljesen sima krémet kapunk. Sózzuk meg a krémet, majd egyenletesen terítsük el a megkötött karamellen, a kisült tésztában. A kész pitét tegyük hűtőbe pár órára, majd durva szemű tengeri sóval meghintve kínáljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás