Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A díszítéshez
A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, kifehérítjük. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. A tojáshabhoz adjuk a lágy vajat és a joghurtot, majd a száraz anyagokat is hozzáadjuk és fakanállal elkeverjük. Ne keverjük túl a masszát! A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a kapszlikkal, elosztjuk benne a masszát és 180 fokos sütőben 25–30 percig sütjük. Rácsra szedve kihűtjük őket. A zöld krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zöld ételfestéket. Habzsákba szedjük és megdíszítjük vele a muffinok egy részét. A zöld marcipánmasszát burgonyanyomón átnyomjuk, az így kapott „füvet” a még csupasz muffinok tetején elosztjuk. A sárga marcipánból elkészítjük a csibéket és a tojáscukrokkal együtt a fészkekre ültetjük őket.
Recept nyomtatás vagy megosztás