Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az alaptésztához
A fehér részhez
A kakaós részhez
A szóráshoz
A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott vajat, joghurtot, csipet sót, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a felfuttatott élesztőt, jól összegyúrjuk, kidagasztjuk. Majd kétfelé osztjuk. A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztához adjuk, ezt is jól összegyúrjuk. A fehér tésztába gyúrjuk a mandulalisztet és a mandula aromát. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre téve egy óra alatt duplájára kelesztjük mindkét tésztát. Egyforma lapokat nyújtunk belőlük, majd a fehéret alulra tesszük, ráfektetjük a kakaósat, megszórjuk a csokoládé cseppekkel és szorosan feltekerjük. Beletesszük a gyümölcskenyér formába, és még 30 percig letakarva kelesztjük. Egy kis tálba tojást villával felverünk, majd megkenjük a kalácsot. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha gyorsan pirulna a teteje, egy alufóliát tehetünk rá, és úgy sütjük tovább, de mindenképp kell neki 40 perc, hogy a belseje is megsüljön. Kihűlés után szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás