Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lisztet a cukorral, sóval elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lágy vajat, a langyos tejjel kidagasztjuk. A tésztát lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 8 db-ra osztjuk. Rudat sodrunk belőle, melynek egyik vége vastagabb (csirke feje), másik vékonyabb (farka). A rudat áthurkoljuk úgy, hogy a „fejet” átbújtatjuk a másik szár alatt és áthúzzuk középen. A farktollat ollóval bemetsszük. Tojással lekenjük, és mazsolából szemet készítünk nekik. 180 fokos sütőben 30–40 percig sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás